Dorozsmai Egységes SportKör
Friss hírek:
2024. február 22. (csütörtök)
A ma 12 000 lakosú, közigazgatásilag Szegedhez tartozó Kiskundorozsmán 1925-ben alapították meg a labdarúgó klubot, Kiskundorozsmai Egységes Sportkör néven, a csapat hivatalos színe pedig a zöld-fehér lett.

A klub története során nagyrészt a csongrád megyei területi bajnokság első osztályában szerepelt. Fénykorát a 90-es évek közepén ill. második felében élte a csapat.
A nagy felemelkedés kezdete az 1993-94-es szezon volt, amikor csapatunk Csongrád megyében aranyérmet nyert, így jogot szerzett az NBIII Alföld csoportjában való indulásra az 1994-95-ös idényben. Az NB III őszi szezonjában még mérsékelt
teljesítményt nyújtott a csapat, 18 pontot gyűjtve a 12. helyen állt, tavaszra azonban feljavultak, és az eddig megszerzett pontok mellé még 26-ot begyűjtöttek. Ezzel az újonc gárda magabiztosan maradt bent az NB III-ban (10. hely, 44 pont). A következő szezonban (1995-96) már az NBIII-as bajnokságban is mindenkit maga mögé utasítva lett az első a kiskundorozsmai alakulat (20 győzelem, 4 döntetlen, 6 vereség), ezáltal jogot szerzet az NB II-ben való indulásra. De itt még mindig nem volt vége a sikersztorinak, hiszen az MLSZ által bevezetett átszervezéseknek és létszámbővítéseknek köszönhetően az 1996-97-es kétcsoportos NBII első nyolc helyezettje felléphetett a magyar labdarúgás második vonalába. Ez végül sikerült is az alaposan megerősített KESK-nak, igy a kiscsapat néhány év alatt, a területi bajnokságból indulva, a másodosztályban találta magát. Mivel a helyi vállalkozók és szponzorok már nem tudtak eltartani egy másodosztályú csapatot, nyitni kellett Szeged felé is, így megváltozott a csapat neve is, a 1997-98-as másodosztályú szezont (NB I/B) már Szeged-Dorozsma néven kezdte meg a klub, a hazai meccseket pedig a nagymúltú (jögelődök révén 1899-es alapítású), - ám ekkor már haláltusáját vívó - SZEAC otthonában, a Felső-tisza parti Stadionban rendezték. A tovább erősített csapatt itt is megállta a helyét, sokáig még az élvonalba kerülésért is harcban volt, végül csak az 5. helyet sikerült megszerezni (13 győzelem, 9 döntetlen, 6 vereség), 4 pontra lemaradva az osztályozót jelentő 2. helytől.
Sajnos a klubnak ez az osztály már nagyon magas volt, a túl gyorsnak mondható fejlődést szervezetileg és pénzügyileg nem tudta az akkori vezetés lekövetni, így a csapat az 1998-99-es szezonban már Szeged LC néven (csak akkor kaptak ugyanis támogatást a szegedi önkormányzattól, ha a csapatot átadják a városnak) indult el, és jutott fel a magyar labdrúgás legmagasabb vonalába (PNB), a másodosztályba önerőből feljutó kiskundorozsmai csapatot pedig visszasorolták a területi bajnokság harmadik osztályába.

Szavazás: Továbbjutnak hétvégén az utánpótlás csapataink?

Igen (100.0%)
Nem (0.0%)
Eredmények

A szavazás határideje lejárt. További szavazat leadása nem lehetséges!

Elérhetőségeink, Kapcsolat

Telefon:

30/993­-5421 (mob)

kkdorozsma [dot] esk [at] gmail [dot] com

Levelezési cím:

6791 Szeged-Kiskundorozsma, Dudás utca 9.

Székhely:

6791 Szeged-Kiskundorozsma, Dudás utca 9.