Dorozsmai Egységes SportKör
Friss hírek:
2023. december 09. (szombat)

Három ponttal távozott a SZVSE (archivált)

Labdarúgás: SZVSE-bravúr Dorozsmán

A Szeged 2011 kettes számú csapataként működő dorozsmaiak helyi rangadón fogadták vasárnap a vasutasokat. Bár eltérő célokért harcolnak, de mindkét fél számára igen fontos volt ez a meccs.

A hazai együttes igyekezett kihasználni, hogy az egyik rivális, az Ásotthalom szombaton 4-2-es vereséget szenvedett Mindszenten, míg a Sándorfalva és az Algyő egymás ellen küzdött, tehát biztos volt, hogy legalább az egyikük pontokat veszít a 13. fordulóban. A Szeged 2011 fiókcsapataként a megye élvonalában vitézkedő Dorozsma jó formában várta a vasárnapi összecsapást, utolsó három találkozóján egyaránt diadalmaskodni tudott ugyanis a Bóka-legénység, mely szeptember 8-a óta őrizte veretlenségét. A vendég SZVSE a bennmaradásért küzd, s a múlt héten négy vereséget követően tudott újra nyerni. Nekik már nem jött annyira jól a mindszenti siker, mint az ellenfélnek, ám abban bíztak, hogy a rossz széria lezárása lendületet ad az őszi hajrára, s akár meg is lephetik idegenben az egyik élcsapatot.

A Mindszent elleni legutóbbi győztes meccset megelőzően jellemzője volt a vasutas csapatnak, hogy az első negyedórában gólt kapott, ám ezúttal fordult a kocka. A kontrákra berendezkedő SZVSE átadta a területet a hazaiaknak, ám besűrűsödő védelme remekül szűrte a dorozsmai rohamokat, míg gólra éhesen elől cirkáló Hegyesi Zsoltra ésSzalma Gergelyre hárult a gólszerzés feladata. Ennek megfelelően az első negyedóra végén Szántó Dániel Hegyesi Zsoltot játszotta meg, aki lekezelte a játékszert, lefordult védőjéről, majd egyedül a kapusra vezetve nem is hibázott (0-1). Továbbra is veszélyes kontrákat vezetett a vendégcsapat, és sikerült is szép, gyors akciókkal újabb gólokat szerezni, ám mindkét alkalommal a partjelző már jelezte, hogy az alapvonaltól beadott labda elhagyta a játékteret. Nem szegte kedvét ez a Berki István vezette alakulatnak, amely tovább növelte előnyét, amikor egy keresztbe ívelt labdába a kaputól 15-16 méterreNémeth Viktor fejelt nagyot, a játékszer pedig Kiss János kapus felett átszállva a hosszú sarokban landolt (0-2). Még ezután is szerzett egy újabb találatot a SZVSE, ám az oldalról beívelt labdát hiába továbbította ezúttal is Hegyesi a kapuba, les címén nem adták meg a gólt a játékvezetők.

Fordulás után próbálkoztak tovább a hazaiak, míg a vendégek nem változtattak játékrendszerükön. Továbbra is támadásban maradt a Dorozsma, ám a jól záró védelem, és Pluhár kapus útját állta a helyzeteiknek. A kimaradt lehetőségeket a SZVSE ismét büntette, Papp Ádám jó 35 méterről végezhetett el szabadrúgást, s életerős lökete a felső lécről csapódott a kapuba (0-3). A szépítés végül csak összejött a hazaiaknak. Egy ártalmatlanított támadásnál Ágoston Péter szerelt a vendég tizenhatoson belül kétszer is becsúszva. Bár mindkétszer a labdát találta el a védő, a második esetnél a továbbot intő játékvezetőt asszisztense szabálytalanságot jelezve tájékoztatta, s a bíró végül büntetőt ítélt, Ágostont pedig azonnali piros lappal kiállította. A büntetőt Gomez magabiztosan értékesítette (1-3). A folytatásban még adódtak lehetőségek a dorozsmaiak előtt, ám egy kapufától eltekintve nem tudtak gólveszélyes helyzetbe kerülni, míg a SZVSE további kontrákat vezetett. Újabb gól azonban már nem született a találkozón, mely így a vendégek bravúros, 3-1-es győzelmével zárult. A Dorozsma második vereségét szenvedte el a bajnokságban.

A megyei I. osztály 13. fordulójában:

Kiskundorozsma – Szegedi VSE 1-3 (0-2)
Kiskundorozsma, 100 néző. Vezette: Fejes István (Szalai Szabolcs, Kasza László).
Dorozsma: Kiss J. – Nagy N., Mórocz (Győri 73′), Kiss Cs., Németh A., Marjanucz, Kiss D. (Farkas Á. 46′), Csányi (Bress 62′), Vangel (Fődi 73′), Gomez, Pócs. Vezetőedző:Bóka Ferenc.
SZVSE: Pluhár – Bálint D., Pécsek, Ágoston, Nagypál, Árva (Kozma 85′), Papp Á., Szántó, Németh V. (Busa 68′), Hegyesi Zs. (Balogh 80′), Szalma. Vezetőedző: Berki István.
Gól: D. M. Gomez (11-esből 68′), ill. Hegyesi Zs. (21′), Németh V. (39′), Papp Á. (60′)
Sárga lap: Farkas Á., ill. Bálint D., Nagypál P., Árva I.
Kiállítás: Ágoston P. (67′)

Bóka Ferenc: “A lelkesebb csapat megérdemelten győzött.”

Berki István: “Gratulálok a csapatomnak a lelkes, becsületes játékért! A héten mindent ennek a mérkőzésnek rendeltünk alá, még az utánpótláscsapataink rovására is, és sérültjeink miatt sok fiatalt vetettünk be. A héten elvégzett munka gyümölcse most be is érett, megszereztük a három pontot.”

Szavazás: Továbbjutnak hétvégén az utánpótlás csapataink?

Igen (100.0%)
Nem (0.0%)
Eredmények

A szavazás határideje lejárt. További szavazat leadása nem lehetséges!

Elérhetőségeink, Kapcsolat

Telefon:

30/993­-5421 (mob)

kkdorozsma [dot] esk [at] gmail [dot] com

Levelezési cím:

6791 Szeged-Kiskundorozsma, Dudás utca 9.

Székhely:

6791 Szeged-Kiskundorozsma, Dudás utca 9.