Dorozsmai Egységes SportKör
Friss hírek:
2023. december 09. (szombat)

Nehéz siker az FK Szeged ellen (archivált)

fk-dorozsma26-gs.jpg

Labdarúgás: heroikus harcban veszített az FK a Dorozsma ellen + FOTÓK

Jó színvonalú, izgalmas és fordulatos, nagy küzdelmet hozó találkozó volt az FK 1899 Szeged – Kiskundorozsma összecsapás, ahol nagyon kevésen múlott a hazai együttes bravúrdöntetlenje az élcsapat ellen.

 Találkozó elé:

A megyei I. osztályban is már javában az őszi hajrá játéknapjait éljük, s ahogy az a téli pihenő előtt lenni szokott, egyre nagyobb a tülekedés a minél jobb pozíciókért. A 12. forduló előtt a 27 pontos Sándorfalva vezeti a tabellát a 26 pontos Algyő, valamint az egyaránt 25-25 pontot gyűjtött Ásotthalom és Kiskundorozsma előtt. A pontosság kedvéért érdemes megjegyezni, hogy a negyedik dorozsmaiak egy meccsel kevesebbet vívtak, az Ujszegedi TC elleni hazai találkozójukat december 1-jén pótolják, s ha úgy tekintjük, vesztett pontok tekintetében jelenleg ők állnak a legjobban. Számos rangadó vár azonban még ránk, így nehéz feladatra vállalkozik, aki meg akarja jósolni az őszi végeredményt!

Ami a középmezőnyt, illetve a hátsó régiót illeti, ott is óriási a harc! A küszöbön álló átszervezés tükrében – amely adott esetben (persze ne így legyen) sajnos még azt is magával hozhatja, hogy mind a négy Csongrád megyei NB III-as csapat kiesik a megye I-be – gyakorlatilag mindenki a biztonságot jelentő első tíz közé törekszik. A 16 ponttal nyolcadik Nagymágocstól lefelé pedig nincs is olyan együttes, mely nyugodt lehetne. Talán csak a 3 pontos sereghajtó Röszke helyzete tűnik (most) reménytelennek, a 7 ponttal tizenötödik Szegedi VSE és a 12 ponttal kilencedik HFC II. közötti pozíciókban folyamatos a mozgás, a helycsere, a küzdelem. Az újonc FK 1899 Szeged gárdája jelen játéknap előtt 8 pontjával a tizennegyedik.

A Bóka Ferenc vezette Dorozsma – nagyban a Szeged 2011-től kapott visszajátszó futballisták remeklésének köszönhetően – hetek óta pompás formának örvend, szeptember 8-i csanádpalotai veresége óta öt diadal mellett egyetlen iksz csúszott csak be Mórocz Zsoltéknak. Az FK 1899 Szeged ezzel szemben múlt heti mindszenti 3-2-es sikere előtt igen mély gödörben volt, hiszen hat vereséget és egy döntetlent gyűjtöttek be a megelőző fordulókban a diszkoszvetősök. Hüvös Gábor alakulata abban bízik, hogy végre visszatalál a helyes útra, s ismét megörvendezteti lelkes szurkolóit.

Végül a mesterlövészekről: hazai oldalon eddig 4 találatával Dóra János a legeredményesebb, míg a vendégek részéről két, az NB II-ben is szereplő futballista keserítette el legtöbbször a portásokat: Daniel Mesa Gomez 4, míg Kéri Tamás 5 gólt szerzett.

Az első félidő elején meggyőző fölényben játszott az esélyesebb vendégalakulat, meglőtték vezető találatukat a 22. percben az NB II-es Szeged 2011-ből visszajátszó Daniel Mesa Gomez révén, majd szép lassan megváltozott a játék képe. A gól nemhogy letörte volna Hüvös Gábor tanítványait, sokkal inkább feltüzelte a kék-feketéket. A zöld-fehér rohamok alább hagytak, a játék kiegyenlítődött, pörgőssé, parázslóvá vált a nedves, ködös levegő a Felső Tisza parti stadionban. Osztályon felüli volt az iram, minden labdáért férfias küzdelem zajlott, és nyílt maradt a meccs egészen a lefújásig. Bár a játékosállományt és a tabellán elfoglalt pozíciót tekintve a dorozsmaiak érkeztek esélyesebbként a találkozóra, ez a 90 percet tekintve egy cseppet sem szűrődött le. A helyzetek számát tekintve mindkét oldalon akadt dolga a védelemnek, kapusoknak egyaránt, és talán a döntetlen igazságosabb eredmény lehetett volna, de ma a Kiskundorozsma helyzetkihasználásban mindenképp jobbnak bizonyult.

A megyei I. osztály 12. fordulójában:

FK 1899 Szeged – Kiskundorozsmai ESK 1-2 (0-1). Szeged, Felső Tisza parti stadion, 200 néző. Vezette: Kőrösi János (Bornemissza Norbert, Sipos Áron).
FK 1899 Szeged: Brunczvik – Szalai, Gonda (Ács 86′), Turján, Degovics (Dóra T. 70′), Csuka, Dedovics, Imre, Lajkó, Holecska, Dóra J. Megbízott edző: Havas Péter.
Kiskundorozsma ESK: Trepák – Nagy, Mórocz, Kiss Cs., Németh (Bress 55′), Marjanucz, Kiss D., Csányi, Geiger (Vangel 46′), Gomez (Farkas 71′), Pócs (Fődi B. 89′). Vezetőedző: Bóka Ferenc.
Gólszerző: Dóra J. (61′), illetve D. M. Gomez (24′), Pócs T. (69′)
Sárga lap: Kiss Cs. (27′), Pócs (40′), Németh (48′), Marjanucz (59′), Farkas (77′).

Hűvös Gábor: “Ha őszintén elmondanám a véleményem erről a meccsről, akkor itt Szegeden nem kapnék többé edzői lehetőséget. Csúsztunk, másztunk, hajtottunk, mégis sokadszorra játsszuk el a szimpatikus vesztes szerepét. Büszke vagyok a csapatom teljesítményére.”

Bóka Ferenc: “Egy nehéz mérkőzésen, rossz játék mellett megérdemelt győzelmet arattunk. Számunkra furcsa volt a műfű, így a helyzeteinket sem tudtuk kihasználni.”

 


 

Online közvetítésünk:

90′ Vége a mérkőzésnek.

89′ Csere: Fődi Bence váltja Pócsot, akinek legutóbb volt egy ziccere, jobb oldalról tört be a tizenhatoson belülre. Az FK kapusa jó ütemben futott ki, és lábbal hárított.

86′ Ács jött fel Gonda helyére. A hazaiak mindent egy lapra feltéve támadnak, most is csatár váltott egy védőt. Továbbra is nagyon paprikás a hangulat, a kék-feketék kilenc emberrel rohamoznak, a dorozsmaiak pedig beálltak védekezni.

82′ Imre gyorsan elvégzett, jobb oldali szabadrúgását Dóra J. csúsztatta le középen hat méterről Dóra T.-nek a hosszú oldalra, aki egy átvétel után a kapus kezébe sodorta a labdát.

79′ Egy kontratámadás után a zöld-fehérek körbepasszolták a hazaiak tizenhatosát, végül a bal oldalon Bress lőtt kapura 12 méterről. A bal alsó sarokból Brunczvik bravúrral tolta ki a labdát.

77′ Farkas kapott sárga lapot. Nagyon férfias és kemény küzdelem jellemzi a mérkőzést, rengeteg a szabálytalanság, paprikás a hangulat. Az iramra viszont nem lehet panasz, a gól ellenére is főként a kék-feketék támadnak.

71′ A Dorozsma is frissít, Farkas érkezik az első gólszerző Gomezt váltva.

70′ A gólnál megsérült Degovics, a helyére állt be Dóra T.

fk_dorozsma08_gs 69′ ÓÓL 1-2! Egy jobb oldali szögletből fejelt öt méterről a háló bal alsó sarkába Pócs. A portás még beleért, menteni azonban már nem sikerült neki.

61′ GÓÓÓL 1-1! Egyenlít az FK! Jobb oldalról tekert át egy szabadrúgást Imre a kapu elé bal oldalra, ahol Dóra J. teljesen üresen, álló helyzetből bólintott hat méterről a bal alsó sarokba.

59′ SÁRGA LAP Labdaelrúgásért Marjanucz kapott sárgát.

55′ Cserélnek a dorozsmaiak: Bress megy fel, Németh helyére.

54′ A második félidőt a hazai gárda kezdte aktívabban, harcosan és agresszíven játszanak. A Dorozsma beszorult, de helyzetet egyelőre nem sikerült kialakítaniuk a kék-feketéknek.

48′ SÁRGA LAP Németh kapott sárgát egy csúnya szabálytalanságért a félpályán.

46′ Folytatódik a mérkőzés, a dorozsmai csapatnál a labda. Félidőben cseréltek a vendégek: Geiger helyett jött fel Vangel.

SZÜNET

45′ Vége az első félidőnek.

40′ Keresztbe lőtt labdából volt helyzet a bal oldalon. Az átadásból Geiger tekerte vissza, de labdája átszállt a másik oldalra. Ott végül Pócs szabálytalankodott, amiért sárga lett a jutalma.

34′ Egy újabb kontratámadást vitt végig középen az FK, Dedovics középen egyedül csinálta meg a helyzetet, a tizenhatoshoz érve védőktől szorongatva lőtt: Trepák gyors vetődéssel védeni tudott.

fk_dorozsma25_gs 33′ Trepák kapus egy csellel próbálta elvinni a hazaadást Holecska elől: a harc közben Holecska felbuktatta Trepákot, és Dóra hiába rúgta az üres kapuba a labdát, a bíró fújt, és sárgát adott a támadónak.

31′ Egy mélységből felpasszolt labdával Lajkó iramodott meg középen, 16 méterről próbálta elbelsőzni a kifutó hálóőr mellett a bőrt, de a kapus kezébe passzolt.

27′ SÁRGA LAP A Dorozsmából Kiss Cs. kapott sárga lapot. Az elvégzett szabadrúgás után Szalai lőtte át a védőfalat 25 méterről – fölé.

24′ÓÓL 0-1! Gomez kapott egy felpasszt középről, amit a tizenhatos vonalánál lekezelt. Lefordulva a bal oldalon tört be a tizenhatoson belülre, és tizennégy méterről a kifutó Brunczvik mellett a kapu bal oldalába lőtt.

21′ Lajkó egy labdaszerzés után bal oldalról tekerte a kapu elé a labdát – Trepák előre kivetődve előzte meg Holecskát.

19′ Nagy 22 méterről, középről eleresztett átlövését tornázta ki a bal alsó sarokból Brunczvik kapus.

14′ Csányi 22 méteres szabadrúgása a jobb összekötő helyéről szállt el a bal felső sarok felett fél méterrel. A mérkőzés első szakaszában az NB II-es játékosokkal megerősített Dorozsma fölényben játszik, az FK zártan védekezik, kontrákat próbál építeni.

fk_dorozsma31_gs 10′ Egy bal oldali beadást követően ismét Gomez került helyzetbe, hat méterről fejelhetett üresen a jobb kapufa mellé egy méterrel.

5′ Gomez középről lőtt, 25 méteres átlövése ment mellé egy méterrel.

1′ Az FK kezdte meg a játékot, a pályát pedig köd lepte el.

Szavazás: Továbbjutnak hétvégén az utánpótlás csapataink?

Igen (100.0%)
Nem (0.0%)
Eredmények

A szavazás határideje lejárt. További szavazat leadása nem lehetséges!

Elérhetőségeink, Kapcsolat

Telefon:

30/993­-5421 (mob)

kkdorozsma [dot] esk [at] gmail [dot] com

Levelezési cím:

6791 Szeged-Kiskundorozsma, Dudás utca 9.

Székhely:

6791 Szeged-Kiskundorozsma, Dudás utca 9.