Dorozsmai Egységes SportKör
Friss hírek:
2023. december 09. (szombat)

Kiskundorozsma -Tápé (archivált)

 

Labdarúgás: férfias küzdelem, kétgólos dorozsmai győzelem Tápé ellen + FOTÓK

2012. október 14., vasárnap • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Irimiás László

Egy mozgalmas, jó játékot hozó első félidőben Tápénak voltak nagyobb lehetőségei, a gólokat a második félidőben mégis a hazaiak rúgták, így otthon tartották a három pontot.

Az első játékrész egy fordulatos, helyzetekkel is kecsegtető 45 percet hozott. Mindkét csapat szerezte támadásait, s bár a Kiskundorozsma papíron esélyesebb gárdának számított, az első félidőben a nagyobb helyzetei – két akcióból szerzett kapufája – a vendégeknek akadtak, igaz ziccert a hazaiak is vezettek Kispéter kapujára.
A második félidőben visszaesett a játék irama, a vendégek egyre többet szorultak be saját térfelükre, és az NB II-es játékosokkal megerősített hazai csapat végül eldöntötte a találkozót.

A megyei I. osztály 9. fordulójában:

Kiskundorozsmai ESK – Tápé ESK 2-0 (0-0). Kiskundorozsma, 100 néző. Vezeti: Farkas Csaba Zsolt (Győri László, Szebegyinszki Róbert).
Kiskundorozsma: Trepák – Győri, Mórocz, Kiss Cs., Radnai, Marjanucz, Kiss D., Csányi (Nagy N. 73′), Kéri, Farkas (Fődi 46′), Pócs. Vezetőedző: Bóka Ferenc.
Tápé: Kispéter – Cseh (Kecskés 62′), Hegyesi, Szélpál, Kozó, Németh L., Márki, Brinszky, Kárász (Pöszmet 56′), K. Tóth, Bubori. Vezetőedző: Paksi Péter.
Gólszerző: Mórocz (55′), Kéri (68′).
Sárga lap: Kéri (73′).

Bóka Ferenc: Izgalmas első félidő után a második játékrészben felőröltük az ellenfelünket, így megérdemelten szereztük meg a három pontot.

Molnár János, csapatvezető: Jobb lett volna a Dorozsmával játszani és úgy kikapni. Nem tudom, hogy a megye I. osztály labdarúgásának mi szüksége van erre.

Online közvetítésünk

VÉGE

90′ Vége a mérkőzésnek

87′ A másik oldalon Péter lőtt be élesen laposan egy labdát. Két vendégtámadó elől Trepák vetődve fogta meg a labdát.

86′ Mórocz hosszú cselsorozata után bal oldalon kerül labda Kiss D. elé, aki egyet igazított és 25 méterről, egy méterrel fölé lőtte

81′ Mindkét csapat cserélt, a hazaiaknál Kérit váltotta Németh A., a vendégeknél pedig Péter jött föl Bubori helyére.

80′ Pócs egy rövid passzt csípett el félpályánál a jobb oldalon. Egészen az alapvonalig tudott vele előretörni, onnan visszacselezte magát a tizenhatoson belülre, ahonnan a rövid sarokra lőtt – Kispéter vetődve védett.

77′ A Tápé az előbb egy szabadrúgással jutott a hazai kapu közelébe: Brinszky 28 méterről szúrta rá, de a sorfalról szögletre pattant a löket. A szögletbe betekert labda a kapu előterébe pattogott egy ideig, mire felszabadított a hazai védelem.

73′ SÁRGA LAP Kéri kapott sárga lapot. Közben cserél a hazai gárda: Nagy N. megy fel Csányi helyére.

dorozsma_tape_35_il

68′ GÓÓÓL! Kéri kapott keresztbe labdát a jobb oldalon, a tizenhatos vonalánál. Védőjétől kísérve szaladt be a tizenhatoson belülre, majd 12 méterről, nagy erővel kilőtte a jobb alsó sarkot. 2-0

67′ A játék minőségében nem javult, sőt kissé nagy volt az iram, annál paprikásabb a hangulat, kemény összecsapások jellemzik a találkozót.

62′ Cserél egyet a hazai gárda is: Cseh helyére ment fel Kecskés. A Tápé egyre gyakrabban jön ki a szorításból, két három akciót is indított, de a védők sorra levédekezték próbálkozásaikat.

56′ Csere a vendégeknél: Kárász jött le, Pöszmet váltotta.

55′ GÓÓÓL! Megszerezi a vezetést a hazai gárda. Bal oldalsó szabadrúgást tekerhetett be Radnai: a középre érkező ívelésre Mórocz futott keresztbe üresen, megelőzve védőjét a kapu jobb oldalába fejelt öt méterre.

51′ A vendégek kezdték aktívabban a második félidőt, pontrúgásokkal támadnak.

46′ Kezdődött a második félidő, a szünetben a hazai oldalon cseréltek. Farkas helyére állt be Fődi.

SZÜNET

dorozsma_tape_32_il

45′ Vége az első félidőnek.

44′ A félidő vége felé inkább a hazaiak irányítanak. Ismét gyakoriak a felívelt labdák náluk, helyzetet azonban nem tudtak kialakítani. A csúszkálás is jellemző továbbra is.

38′ Jobb oldalról kapta K. Tóth a labdát, és hozta magát lövőhelyzetbe. Húsz méterről, két védő között tekerte kapura a labdát, Trepák elérte a bal kapufa mellé tartó lövést.

34′ Meleg pillanatok a vendégek kapuja előtt: bal oldalról egy hosszú, magas ívelés került át a tizenhatoson belülre, jobb oldalra, ahol végül Pócs az alapvonalról visszaemelte azt. A játékszert Kéri kapta, aki egy lövőcsellel hat méterre került lövőhelyzetbe, és a hosszú sarok felé bombázott nagy erővel. Kispéter kapus kezét súrolva hagyta el a labda a játékteret.

dorozsma_tape_11_il

31′ Megvan a kék mezesek második kapufája: ezúttal Kozó tudott elmenni bal oldalon, az alapvonalnál a védő mögé került, és szemfülesen passzolta vissza az üresen érkező Buborinak a labdát, aki bal oldalról, tizenkét méterről lőtte el a hosszú oldalra a labdát, amely a bal kapufán csattant.

25′ Egy középről bejátszott labdával Kéri tört kapura, versenyt futva védőjével, Csehvel. Kispéter kicsúszott a támadó szöktetésére, de megcsúszott, így Kéri el tudta vinni mellette a labdát bal oldalt, azonban annyira kisodródott, hogy nem tudta már az üres kapura bepasszolni. Egyébként nagyon gyakoriak a csúszkálások a pályán, fel van ázva a fű, és talán sokan nem a legjobb cipőt választották hozzá.

21′ Körülbelül azonos arányban birtokolja mindkét csapat a labdát. Legutóbb a vendégek voltak aktívabbak a támadás tekintetében, bal oldali sarokrúgásukból végül nem lett veszély. A hazaiak inkábbn felívelésekből próbálnak kialakítani támadásokat, ezt azonban eddig biztosan hárították a kékek.

16′ A zöld-fehérek jobb oldali kontratámadása okozott feladatot a vendégek védelmének. A belőtt labdát becsúszva kellett felszabadítani a kékeknek, az így átkerült a bal oldalon felfutó Radnaihoz, aki egyet tolt rajta középre. Belső tekerésébe nem szorult túl sok erő, Kispéter jobbra vetődve fogta a játékszert.

13′ K. Tóth a jobb összekötő helyéről tekert meg egy beívelést, melyre jó ütemben érkezett Kárász. 14 méterről kapásból, nagy erővel kapura lőtt, a labda a felső lécen pattant Trepák mögött, onnan a földre, majd vissza a mezőnybe.

dorozsma_tape_01_il

11′ Márki húzta meg a bal szélt, élesen belőtt labdájára K. Tóth érkezett, de Kiss Cs. ki bírta rúgni előle a labdát és felszabadított.

5′ Kárász csípett el egy labdát Mórocztól középen, de a hosszú szöktetésére jó ütemben csúszott be Trepák, 25 méteren becsúszva szerelt.

3′ Az első támadás a vendégek nevéhez fűződik: egy felpasszolt labda után szabálytalanul állították meg az akciót a hazaiak harminc méterre a kapujuktól. A szabadrúgást Kárász szúrta rá, a sorfalról levágódott a labda, azt pedig Németh a tizenhatoson belül, jobb oldalról löbbölte át a hosszúra, de ott már fel tudtak szabadítani a dorozsmaiak.

1′ A hazaiak hozták játékba a labdát, bő tízperces csúszással indulhat a meccs!

14.35 A csapatok most vonulnak fel a pályára, rövidesen kezdődhet a mérkőzés. A hazai gárdánál nem kell Bóka mesternek nem kell nélkülöznie senkit, míg az ellenfél csapatánál Kőszegi, Dlusztus és Juhász nincs a keretben.

14.30 A mérkőzés a vendég csapat kérésére tíz perccel később kezdődik, a szereléssel adódtak kisebb gondok.

14.25 Üdvözöljük olvasóinkat! Javában melegít a hazai csapat, zöld-fehér összeállítású szerelést választott, a vendégek világoskék szerelésben, fehér csíkokkal léptek a pályára. Egyelőre nem esik az eső, bár az ég borult és felhős, reméljük az égiek jó idővel kedveznek a kilátogató szurkolóknak és játékosoknak!

A találkozó elé:

A 9. fordulót megelőzően a 18 pontos Dorozsma csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorult a tabellán az Ásotthalom mögé, igaz, Bóka Ferenc együttese bő egy héttel ezelőtt még az élen állt, azonban a HFC II. otthonában elért soványka 0-0 után át kellett adnia listavezető pozícióját. Vangel Rolandék célja nem lehet más, mint visszatalálni a győztes útra, ugyanakkor nem lesz könnyű dolguk, mivel a 13 ponttal hetedik Tápé több mint masszív alakulat. Brinszky Adriánékat ugyan szeptemberben kicsit megfogta a rangadók sorozata (az Ásotthalom, az Algyő, illetve a Sándorfalva ellen csak egy pontocskára futotta erejükből), ám múlt héten megverték a Mindszentet, s most már nagyon szeretnének zárkózni.

Szavazás: Továbbjutnak hétvégén az utánpótlás csapataink?

Igen (100.0%)
Nem (0.0%)
Eredmények

A szavazás határideje lejárt. További szavazat leadása nem lehetséges!

Elérhetőségeink, Kapcsolat

Telefon:

30/993­-5421 (mob)

kkdorozsma [dot] esk [at] gmail [dot] com

Levelezési cím:

6791 Szeged-Kiskundorozsma, Dudás utca 9.

Székhely:

6791 Szeged-Kiskundorozsma, Dudás utca 9.