Dorozsmai Egységes SportKör
Friss hírek:
2023. december 09. (szombat)

Karácsonyi Beszélgetés (archivált)

talalkozo09_gs.jpg

Szent ünnepünk csöndjét kihasználva, elmélkedésre,a dorozsmai futball aktualitásairól beszélgetésre hívtuk elnök urunkat Tanács Attilát.

Elnök Úr  megkerülhetetlen a kérdés a kezdetről,az őszről,az indulásról szólni kell:

Mi is történt velünk ?

Egy éve-mikor anyagi válság közepette-átvettem a csapat irányítását,több út is állt előttünk.melyből választani kellet..

A stratégiánk,akkor,és most is ugyanaz - erős felnőtt csapatott építeni-az eredmények,a közösségi büszkeség mellet fontosabb szempontként azért,hogy húzóereje legyen az "egynek" az utánpótlás irányába.motivációt adjon gyerekeknek.

A gondolat második mondata ,hogy nagyon erős utánpótlást szeretnénk, erről eddig előttünk is sokat beszéltek,de keveset tettek érte az elmúlt évtizedekben,csak akkor van értelme az egésznek-ha őt-tíz év múlva nagyrészt dorozsmaiak alkotják a csapatot.

Szép.komoly ambíciók.....

Igen.s a célhoz mint említettem-több úton indulhattunk el,én a a 2011-12.-es idény fő feladatának egy utánpótlás struktúra kialakítását tűztem.s ezzel párhuzamosan egy olyan felnőtt csapat szerepeltetését az  első osztályban,mely dobogós szereplésével nyugodt,ideális hangulati,érzelmi hátteret ad az építkezésnek.

Erre igazoltunk-s itt tévedtem nagyot.Már szeptemberre rá kellet jönnöm,hogy nagy nevekből álló gárdánk se rövid-se hosszú távon nem tudja betölteni a neki szánt szerepet a dorozsmai labdarúgásban, a szereplése eredményesség,és morál tekintetében egyaránt kudarc .

Gondolom felmerült :"a hogyan tovább ?"

Igen vezetőtársaimmal elemeztünk,de nem csak gondolkoztunk a megoldáson-azonnal cselekedtünk is.

Három pontból álló  operatív programot dolgoztunk ki:

- Szélesíteni, és megerősíteni kell az elnökséget,szétválasztva a csapatvezetés napi,és az egyesület stratégiai kérdéseit.

Remek elnőkségettválasztottak tagjaink ime:dr.Bozoky Imre,Toth József,dr.Kónya Gábor,Puskás József,Lázár Zoltán,Rózsa Tamás,Bányai Attila,Farkas Péter,Paksi Péter,és jómagam.

Sikerült felállítani egy új vezetési struktúrát, és nagyon komoly tekintélyes tapasztalatú elnökséget választott az egyesület közgyűlése.

-Az utánpótlás területén a serdülő ,ifjúsági csapat ambiciózus kezekbe került.Fazekas István,és Takács András kiváló munkát végzett..

-Beszéltem a cikk elején az utak hasonlatról-a felnőtt csapat vonatkozásában ezt úgy jellemezném-az ősszel még az állomáson voltunk,ahol párhuzamosan futnak a sínek,s rájöttünk nagyon rossz irányba tartunk,ezért a dorozsmai felnőtt focit téli szünetben egy másik fejlődési pályára mondhatni vágányra kell állítanunk

Ez-gondolom-súlyos személyi- döntésekkel is jár ?

Nem akarom megkerülni a választ-de a személyi kérdéseknél fontosabbnak tartom a strukturális kérdéseket.illetve a téli szünetben az utánpótlás alapok szélesítését. A Bozsik programban a 7-13 éves dorozsmai gyerekekre építve széles bázist fogunk teremteni:a gyerekekkel olyan szakmai-és közösségi munkát fogunk végezni.hogy köztünk maradjanak egészen az első csapatig.

A felnőtt csapat keretében egyértelmű,és markáns változások várhatóak- jelentős fiatalítással.

Mindenkit szeretnék  megnyugtatni-az eredményességet sem áldozzuk fel -a cél több pontot szerezni tavasszal.mint az ősszel . Más szavakkal:tavaszra egy fiatalabb,lendületesebb, ambiciózusabb,és lényegesen olcsóbb csapata lesz Dorozsmának,mint volt ősszel !

Neveket hallhatnánk-például ki lesz az edző ?

Neveket még nem .időpontokatviszont már tudok.

Még az idén eldől a tréner személye-megbízott edzőnk Brinszky Adrián munkájával teljesen elégedettek vagyunk-ő.és egy tapasztaltabb,de fiatal kollégája a jelenlegi két jelölt-de még az is elképzelhető, hogy ők ketten vezetik a gárdát.

A keret kialakítását a leendő szakmai vezetéssel közösen végezzük-sok időnk nem lesz rá-mert a sok feladatra való tekintettel  igen korán  január 7-8.-án a képviselő kupával kezdjük a felkészülést 2012 tavaszára.

Köszönöm a beszélgetést

Én köszönőm ,minden olvasónak ezúton is Boldog Új Évet Kívánok.és:Hajrá Dorozsma

 

Ennél a cikknél a hozzászólási lehetőség le van tiltva!

Szavazás: Továbbjutnak hétvégén az utánpótlás csapataink?

Igen (100.0%)
Nem (0.0%)
Eredmények

A szavazás határideje lejárt. További szavazat leadása nem lehetséges!

Elérhetőségeink, Kapcsolat

Telefon:

30/993­-5421 (mob)

kkdorozsma [dot] esk [at] gmail [dot] com

Levelezési cím:

6791 Szeged-Kiskundorozsma, Dudás utca 9.

Székhely:

6791 Szeged-Kiskundorozsma, Dudás utca 9.